Dansk Access Forum
  Hjælp Hjælp  Søg i forum   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind


Emne lukketsammentrækning af felter til unikt navn

 Besvar Besvar
Forfatter
labs Se dropdown
Bronze bruger
Bronze bruger
Avatar

Medlem: 24-12-2012
Land: DK
Status: Offline
Point: 2
Direkte link til dette indlæg Emne: sammentrækning af felter til unikt navn
    Sendt: 24-12-2012 kl. 15:34

Access problem:

Skal oprette en tabel med enten 1 eller flere felter, der opretter/sammentrækkes til et unikt felt, der beskriver et malingssystem.

eks. på system navn:

3OAKWR202N

3: betyder at der er 3 lak lag, disse oprettes ved opretning af af nye poster, ved at taste manuelt i 1-20 forskellige felter. Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg får databasen til at tælle sig frem til det rigtige tal. Hvis nogen har ideer herom så "giv lyd" :o)

OAK: Denne vælges på en liste fra en relateret tabel. Ingen problem her. (type substrat)

W: Denne vælges på en liste fra en relateret tabel. Ingen problem her. (type maling)

R2: Denne vælges på en liste fra en relateret tabel. Ingen problem her. (overholdelseskriterier)

02: Dette er et nr. der skal være fortløbende ift. de første 4 varianter i navndelen, alså 3OAKWR2 - delen. Dvs. den første post med del navnet 3OAKWR2 skal have nr. 01, den næste skal have 02 osv. Imidlertid skal der ved varians af af enten "3","OAK","W" eller "R2" kunne ses automatisk at den fortløbende nummer tildeling skal startes fra ny af. Dvs. et 2 lags system på "OAK", af typen "W", overholdende kriterier "R2", skal komme til at hedde 2OAKWR201N.

Denne ovenstående del er nok den del, jeg har sværest ved at gennemskue... Hvis der er nogen der har gode ideer hertil, vil jeg være meget taknemmelig :o)

N: Er en konstant del af navnet og angiver blot at efterfølgende certifikater/testrapporter er udskrevet fra dette nye sys. og  ikke det gamle der er baseret på 1700..... word-dokumenter.

Det hele skal gerne munde ud i en database der både kan bruges af alm. brugere der kan lave opslag på de forskellige variable i navnet, samt en del hvor jeg kan oprette de pågældende navne og derefter udfylde diverse data fra efterfølgende tests.

Det skal lige nævnes at jeg er lidt rusten i access, men har af flere omgange de sidste 10 år lavet adskillige databaser i forbindelse med mit arbejde. Jeg er ikke velbevandret i vba, men kan godt læse et script og sætte det ind det rigtige sted.

Håber at formuleringen af problemet er fyldestgørende og at der er hjælp at finde :o)

Til top



Til top
 Besvar Besvar

Skift forum Forum tilladelser Se dropdown

© 2013 - 2024 Dansk Access Forum - en del af Excel-regneark.dk